Omgångens lag i EM #3

Den avslutande gruppspelsomgången är färdigspelad. Vilka spelare gjorde bäst ifrån sig när det gällde som mest? Det har vi på TuttoBalutto.se stenkoll på, och här nedan ser du vilka elva som tar plats.

(Uppställning 3-5-2)

Målvakt: Gianluigi Donnarumma (Italien)
"Italien roterade friskt i sin avslutande gruppspelsmatch mot Wales. Gianluigi Donnarumma blev inte bortroterad, och gjorde som han gjort de två tidigare gruppspelsmatcherna. Han spikade igen. Jätten från Neapel visar sig verkligen från sin bästa sida hittills i mästerskapet."

Back: Andreas Christensen (Danmark)
"Det är nuförtiden inte ofta som vi får uppleva oskruvade motrullsbomber till vristskott. Därför är Andreas Christensen med här, för det var en sanslös kanon han bjöd Parken-publiken på i Danmarks match mot Ryssland."

Back: Joakim Maehle (Danmark)
"Danmark har sent omsider hittat tillbaka in i den här EM-turneringen. Eftersom de valt att spela med en 5-3-2-uppställning är det viktigt att ytterbackspositionerna presterar. Det har verkligen vänsterspringaren Joakim Maehle gjort. Han fick sparsamt med speltid i klubblaget Atalanta den gångna säsongen, men bevisar nu i EM att han trivs bra till vänster i en fembackslinje. Satte dit 4-1-målet mot Ryssland. Danmark till slutspel, det känns de värda."

Back: Aymeric Laporte (Spanien)
"Så har tydligen Spanien trätt in i den här turneringen också. Efter slätstrukna insatser mot Sverige och Polen tvålade man dit Slovakien med 5-0. Spanien vidare som grupptvåa, och Aymeric Laporte har visat framfötterna i det spanska försvaret. Ska det bära längre än åttondel behövs Laportes försvarslugn."

Mittfältare: Xherdan Shaqiri (Schweiz)
"Efter den svala insatsen i förlustmatchen mot Italien gick den schweiziska truppen ut och bad sina supportrar om ursäkt. Ibland behövs uppenbarligen en pudel för att återstarta. Det verkar i vilket fall ha fungerat för Schweiz i matchen mot Turkiet. Xherdan Shaqiri, till vardags smått bortglömd på Liverpools bänk, gjorde ett drömmål och ett vanligare mål i 3-1-vinsten som skickar hem turkarna. Schweiz kniper en av tredjeplatserna och ställs i åttondelen mot storebror Frankrike."

Mittfältare: Emil Forsberg (Sverige)
"Vi hade kunnat ha med Emil Forsberg redan förra omgången, men med ett straffmål kändes han inte värdig en uttagning. Därför bestämde sig Emil för att växla upp, och som han gjorde det! Hängde 1-0 mot Polen redan efter två minuter, och stänkte sedan dit 2-0 i andra halvlek. Såg mycket pigg ut, särskilt i tandem med Dejan Kulusevski. Ligger nu faktiskt delad tvåa i EM:s skytteliga."

Mittfältare: Georginio Wijnaldum (Nederländerna)
"Gini Wijnaldums form i detta mästerskap är något utöver det vanliga. Såpass att folk börjat kritisera honom för att inte ha is i magen gällande klubbval inför kommande säsong (Wiljnaldum har redan skrivit på för PSG). Gjorde två mål i den avslutande gruppspelsmatchen mot Nordmakedonien. Gjort tre mål totalt i EM, lika många mål som han gjorde på 51 Liverpool-framträdanden i år."

Mittfältare: Luka Modrić (Kroatien)
"Länge såg det komplicerat ut för Kroatien i den bokstavliga bortamatchen mot Skottland på Hampden Park i Glasgow. Det var tills dess att Luka Modrić tröttnade på att inte ha huvudrollen i matchen. Med en utsökt yttersida satte han dit 2-1 för kroaterna, innan han assisterade Ivan Perišić till det avslutande 3-1. På läktaren stod skottar och applåderade åt Luka Modrićs framträdande, och det säger väl egentligen allt. 35 år ung med framtiden för sig."

Mittfältare: Pablo Sarabia (Spanien)
"Sköt ribbskottet som Slovakiens målvakt Martin Dúbravka sedan stötte in i egen bur. Sarabia gjorde sedan 3-0, innan han assisterade Ferran Torres till 4-0. Bör därmed vara självskriven till åttondelsmatchen mot Kroatien."

Forward: Dejan Kulusevski (Sverige)
"Sämsta möjliga EM-uppladdning för Dejan Kulusevski, som smittades av Covid-19 tätt inpå turneringsstart. Nu är han tillbaka, och det med besked! Kulusevski sa sig själv vara redo för 90 minuter mot Polen, men av Janne fick han blott 35. Det var en lyckad kompromiss, då Kulusevski på den tiden hann med två fina assist. Därmed delad andraplats i hela turneringens assistliga. Inte många lag som går in i slutspelet med sparkapital, men det har Sverige i Dejan Kulusevski. Framåt!"

Forward: Karim Benzema (Frankrike)
"Visade en oerhörd klass i 2-2-matchen mot Portugal. Benzemas mål till 2-1, där han blev fint framspelad av Paul Pogba, visade tydligt varför han varit Real Madrids anfallsval i drygt tio års tid. Känns ändå som att Benzema och Frankrike har ytterligare en växel att lägga i nu när det vankas slutspel."

Dela

Lämna en kommentar

Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
0 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer