Premier League-avslutningen, en kaotisk lathund

Kring platserna till Champions League, Europa League och Europa Conference League är det en drös scenarion som kan inträffa. Det här är inte helt okomplicerat, men låt oss gå igenom ett gäng potentiella utfall så blir det lite lättare att greppa

Den sista Premier League-omgången blir händelserik, trots att det sedan länge är fastställt att Manchester City vunnit titeln. Det är dessutom klart att Fulham, West Bromwich och Sheffield United trillar ur till andradivisionen Championship.

Tabelläget inför avslutningsomgången av Premier League skickar följande lag till följande turneringar:

1. Manchester City, 2. Manchester United, 3. Chelsea, 4. Liverpool till Champions League

5. Leicester, 6. West Ham till Europa League

7. Tottenham till Europa Conference League

England kommer med största säkerhet att skicka fyra lag till Champions League nästa år, men det kan bli fem engelska lag om följande inträffar - Leicester City och Liverpool vinner i eftermiddag, samtidigt som Chelsea tappar poäng idag MEN sedan vinner Champions League-finalen mot Manchester City.
En Champions League-segrare är nämligen garanterad spel i nästa års upplaga. Premier League har fyra platser reserverade i CL, men de kan således få en femte plats om Chelsea missar topp-4 i eftermiddag men vinner CL.

I och med att Manchester City vann ligacupen (plats i Europa Conference League) och Leicester vann FA-cupen (plats i Europa League), ges lag sex och sju i Premier League chansen att ta dessa platser till Europaspel.

Som neutral supporter är nog Leicester-Tottenham den match som är mest intressant.

Vinner Leicester samtidigt som Liverpool tappar poäng i sin match så spelar Leicester CL även nästa säsong. Det finns en chans att Leicester går förbi Liverpool på målskillnad om båda vinner, men då behöver Leicester ta ikapp fem mål. På förhand känns det otänkbart, men det är ändå Leicester vi talar om.

Vinner Tottenham samtidigt som West Ham förlorar så spelar Tottenham i Europa League. I annat fall får Tottenham fokusera på att hålla Everton och Arsenal bakom sig, då blir det den nya Europa Conference League för Spurs.

Apropå Everton och Arsenal - det finns halmstråchanser för dem att nå Europaspel, men då måste alla resultat gå respektive lags väg.

Everton måste först och främst vinna borta mot Manchester City. Då kan de nå Europa League om West Ham förlorar och Tottenham tappar poäng. Europa Conference League är en lättare uppgift, då behöver de "bara" prestera bättre resultat än Tottenham och Arsenal.

Arsenal lär missa en plats i Europa för första gången på 25 år. Varm applåd. För att det inte ska ske behöver de slå Brighton, samtidigt som både Everton och Tottenham tappar poäng i sina matcher.

Mot avspark!

Dela

Lämna en kommentar

Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
0 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer