Inte Londonlagens påskhelg i år, del 1

Med tanke på all den framgång som José Mourinho skördat på öarna genom åren så är det sensationellt att det dröjde till juli 2020 innan han tog sin första ligaseger på St James’ Park. Då var det faktiskt på sitt första besök som tränare för Tottenham Hotspur.

Historiken ska dock inte underskattas – under två sejourer i Chelsea och en i Manchester United lyckades hans lag aldrig lämna Newcastle med tre poäng i bagaget. Det är på nivån att man misstänker att Mourinho ständigt skänkt någon gratispoäng till sin framlidne mentor Sir Bobby Robsons favoritklubb. Titta förresten till dokumentären Bobby Robson: More Than a Manager (finns i dagsläget på Amazon Prime) om ni inte redan gjort det. Där dyker en ung portugisisk tolk upp vid Bobby Robsons sida, och får relativt snabbt ta över visst ansvar för träningssessionerna i Sporting Lissabon. Detta för att Bobby Robson behöver fokusera på att förbereda sig mentalt inför eftermiddagarnas golftävlingar. Så började Mourinhos tränarkarriär.

I söndags var Mourinho dock tillbaka i gamla hjulspår. Spurs har förvisso ingen särskilt munter resultatrad de senaste veckorna. Uttåg ur Europa League mot Dinamo Zagreb, förlust borta mot värsta rivalerna Arsenal, innan det blåste in en lite positivare bris i och med bortasegern mot Aston Villa. 2-2 skrevs slutresultatet till mot Newcastle, ett av ligans formsvagaste lag, och det är givetvis inte acceptabelt någonstans. Ej heller att kvitteringsmålet gjordes av den från Arsenal inlånade Joe Willock (att han blev glad över det är en underdrift).

Det är idag knappt tre veckor kvar till ligacupfinalen då Spurs ställs mot kvadrupeljagande Manchester City. Den matchen är nog Mourinhos sista livlina som Spurs-tränare, då han genom åren har varit en av de tränare som Pep Guardiola haft svårast för. Mourinho har dessutom aldrig förlorat en Ligacupfinal, men Guardiola har å sin sida vunnit tre i rad. Det blir en definitivt en holmgång att beskåda.

Dela
Prenumerera

Lämna en kommentar

Meddela om
Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
11 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer