Så fult av Jota – tack Gud för VAR

Liverpool var på randen att göra 1-1 mot Aston Villa i slutskedet av första halvlek. En lång boll slogs mot Diogo Jota och några bollstudsar senare kunde Roberto Firmino raka in den. Det var mycket nära att målet faktiskt stod, domaren verkade godkänna det, men det dömdes till slut bort! VAR-rummet hade upptäckt en hårfin offside på nämnde Jota! Han höll på att komma undan med mord!

Det finns få saker som upprör mig så mycket som fusk. Eller, "fördel" som många vill kalla det. Det kan vara en filmning, eller "förstärkning" som samma klientel säger, en tröjdragning eller ett tjuvnyp.

Och värst av allt – offsidemål.

I många år, ända sedan fotbollens födelse, har vi fotbollsälskare tvingats stå ut med detta. Med avsmak har vi fått se offsidemål godkännas. Vi har bevittnat – ibland från första parkett! – tröjdragningar som inte ens resulterat i gult kort. Inte minst så fruktansvärda brott som felaktigt dömda straffar har vi fått leva med.

Jag mår fysiskt illa av dylika tilltag, och tycker faktiskt att de som sysslar med den här typen av moraliskt fördärv bör dras inför rätta och minst dömas till skadestånd för den sveda och värk de åsamkar oss äkta fotbollsälskare.

Men detta har vi nu äntligen fått bukt med. Sedan VAR:s mycket välkomna och välfungerande entré slipper vi allt det som förstör vår vackra sport. Spelavbrotten på flera minuter är bara bra för spelarna som får pusta ut ett litet tag, och för oss hemma i soffan som kan passa på att hämta en öl.

Så, Diogo Jota och alla andra vidriga fuskare där ute! Er tid är förbi! Äntligen kan vi äkta fotbollsälskare njuta av vår sport utan att marodörer som ni bara ska förstöra!

Liverpool vann till slut ändå, vederbörligt, med 2-1, men tänk så nära det alltså var att det blev 3-1, ett sådant rån hade varit svårt att leva med.

VAR, coronapandemin, handsregeln, Fifas mygel, Uefas framtidsplaner och konstgräs. Det har helt enkelt aldrig funnits en bättre tid att leva i om man älskar fotboll.

Dela
Prenumerera

Lämna en kommentar

Meddela om
Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
8 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer