Början på slutet för Sterling i City?

Ingen anledning för Manchester City att bli oroliga! Trots dagens förlust med 1-2 hemma mot Leeds är ligatiteln så gott som bärgad. Det var därför helt rätt av Guardiola att rotera i truppen med tanke på Citys fortsatta kvadrupel-jakt.

Speciellt sunt att låta de defensiva spelarna vila, trots att nollorna nu uteblivit i de två senaste matcherna. Ren tur för City och Gabriel Jesus att hans knä överlevde Liam Coopers mordförsök. Ett av de rödaste röda kort som vi har fått se i år. Sedan är det riktigt oroväckande att se Raheem Sterlings formsvacka den här säsongen. Guardiola föredrar nu helt klart Phil Foden, vilket inte är konstigt då Foden är en mer komplett spelare än Sterling. Foden kan använda båda fötterna, är en bättre avslutare och har redan som 20-åring en bättre blick för spelet.

Den här säsongsavslutningen kan mycket väl bli början på slutet för Sterlings karriär i City-tröjan. Jag ska inte på något sätt förringa Leeds insats i den här matchen. Otalet nykomlingar har åkt till Etihad Stadium, mött Guardiolas lag och lämnat med tennissiffror i baken. Marcelo Bielsas Leeds hör inte till det otalet.

Kultspelaren Stuart Dallas gjorde i vintras sin 200:e match för klassikerlaget. Idag gjorde han sitt sjätte och sjunde Premier League-mål för säsongen. Att kalla den 29-årige Stuart Dallas för mångsidig är en underdrift. Säsongen 2020/21 har han spelat i princip överallt utom på målvaktspositionen. Dallas slår i år, i vad som är hans första säsong i Premier League, personligt målrekord i det engelska ligasystemet. Han har under sina år i League Two, League One och Championship aldrig mäktat med fler än sex mål under en säsong – idag nådde han sitt sjunde, med sju matcher kvar att spela. Länge leve Stuart Dallas!

Fulham är det bottenlag som spelar mest underhållande fotboll, men det räcker tyvärr inte att vara vacker att se på för att få en plats i Premier League till nästa säsong. På fredagskvällen tog Fulham emot Wolverhampton på Craven Cottage. Wolves spelade kvällen till ära i tredjestället, ni vet stället som är en karbonkopia på hur Portugals landslagsställ brukar se ut.

Fulhams bästa chans i första halvlek var signerad Ruben Loftus-Cheek. Han skarvnickade efter knappa halvtimmen ett kanoninlägg från vänsterbacken Antonee Robinson. Nicken passerade så tätt utanför Rui Patrícios vänstra stolpe att det artificiella publikljudet jublade för mål. Tack tekniken!

Wolves bästa chans var en nick i mål av Willian José på ett inlägg av Daniel Podence, som efter en domarkonferens visade sig vara offside i uppbyggnadsfasen. Tack igen, tekniken!

I 91 minuter och 52 sekunder kändes matchen som en typisk kryssmatch, men då bestämde sig kraftpaketet Adama Traoré för att ta ett maxlöp på utsidan om Fulhams backlinje. Skottet bara small upp i första krysset, otagbart för Alphonse Areola i Fulhams mål. En snöplig uddamålsförlust för Fulham, vars återstående spelschema pekar på att det blir spel i Championship nästa säsong.

I kampen om Champions League-platserna tog både Liverpool och Chelsea blytunga trepoängare. Liverpool vann med 2-1 mot Aston Villa, efter en mindre övertygande insats. Chelsea drämde på bortaplan till Crystal Palace med 1-4, med en rejält mycket bättre laginsats än i den senaste chockförlusten mot West Brom.

Dela
Prenumerera

Lämna en kommentar

Meddela om
Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
12 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer