Behåll Flick – offra ”Brazzo”

Jag hade kunnat skriva spaltmeter om hur mycket orättvisa det finns inom fotboll efter att ha sett Bayern München-PSG. Hade varit att slå in världens mest öppna dörr. Så jag skiter i det och väljer istället att lägga fokus på hur Bayern, än så länge regerande CL-mästare, ska bibehålla sin dominans i Tyskland och fortsatt vara topp 3 i Europa.

Det kan knappast ha undgått någon att Hansi Flick utsetts som bästa tänkbara kandidat att efterfölja Jogi Löw som förbundskapten. Före detta assisterande till Löw, superframgångsrik i Bayern och omtyckt av allt och alla.

För de flesta skulle steget från Bayern till landslaget ses som ett steg ned. För en tysk tränare är uppdraget som Bayern-tränare generellt sett mer eftertraktat. Därför hade många vid det här laget med en tydlig dementi kring landslagsryktena från Flick, men den har ännu inte dykt upp.

Efter matchen igår svarade en irriterad Flick att ”varje gång är det samma sak, ni kan fråga mig om igen. Jag har sagt allt som finns att säga. Mitt fokus ligger på att spela framgångsrik fotboll. Det [landslaget] är inte mitt ämne.” Det är ingen dementi. Det finns inget nej till landslaget, det finns inget ja till att framtiden ligger hos Bayern.

Bayern bör fimpa sportchefen

Och det hela beror på Flicks relation till sportchefen Hasan ”Brazzo” Salihamidzic. Trots att Brazzo ofta påpekar att hans relation till tränaren är bra, så är det tydligt att det är det motsatta. Det finns otaliga exempel på det. Senast i raden är Jerome Boateng, som Flick ville behålla, vilket fick klubben att snabbt därefter officiellt bekräfta att mittbacken kommer att lämna när kontraktet går ut till sommaren.

Det är sedvanligt att en klubb gör sig av med en tränare som inte passar in i klubben, som inte gör resultat, som inte kommer överens med sina spelare. Inget av det här passar in på Flick. Han är högst omtyckt av spelarna, hans fotbollsfilosofi rimmar med Bayern och han vet hur klubben fungerar. Den enda som har det besvärligt med Flick är "Brazzo".

Skillnaden är att när Flick gjort resultat och blivit omtyckt, så har sportchefen gång på underpresterat. Av de spelare som Salihamidzic värvat är det egentligen bara Alphonso Davies och Leroy Sané som lyckats gör avtryck. På minussidan finns det ett tiotal (Bouna Sarr, Michael Cuisance, Jan Fiete Arp, Marc Roca med flera). Vi pratar en hit rate på 10%. Det är ett kasst facit.

"Brazzo" pekades också ut som svår att ha göra med i samband med Carlo Ancelottis kräftgång. Spelarna sökte hans åsikter, likaså Ancelotti, men han höll sig undan och bidrog till att lägga enorma rökridåer som bara skapade förvirring. Inte enighet som en sportchef ska göra.

En sportchef som ska vara en långsiktig lösning. En strategisk mästare som kan se varenda pjäs två steg i förväg. Jag tror inte "Brazzo" sett schackbrädet ännu. Och har han det så förstår han inte reglerna, eller försöker dölja sin dumdristighet genom att fuska sig fram.

En som däremot förstår reglerna och det jävligt bra är Flick. Han har en tydlig idé, en vilja och en tro som hittills varit framgångsrik. Hade han haft en sportchef som jobbat i samma riktning så hade han varit ännu mer framgångsrik. Likaså Bayern. Så mitt råd är att göra sig av med Salihamidzic och det nu, innan Flick är förlorad.

Dela
Prenumerera

Lämna en kommentar

Meddela om
Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
6 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer