Wilbacher: Finns anledning att känna oro för Zlatan

Det blev visserligen en balja borta mot Fiorentina i mitten av mars och det går att argumentera för att Zlatan, mot mediokert motstånd, gjorde bra matcher i comebacken i landslaget. Annars är det ett par hädiska månader han har bakom sig och jag tycker att det finns anledning att känna viss oro inför säsongsavslutningen, och kanske också inför EM.

Visst är han den bäste någonsin och har alltid kommit tillbaka stark från de små (och få) svackor som funnits under hans karriär. Men det är något med allt utanför bollen, den nya ödmjuka stilen i landslaget i kombination med formsvackan som känns halvbra i magen. Nyligen presenterades han som karaktären Antivirus i den kommande Asterix-filmen. Han pendlade från Milanello till San Remo och sjöng Broder Jakob i direktsänd italiensk teve. På fotbollsplanen har han hamnat i kurr med Lukaku, bredvid ett annat jidder med Lebron James, och derbyt lämnade han faktiskt som den stora förloraren. Ytterligare en skavank höll honom nyligen borta från matchspel i några veckor och när allt äntligen skulle lossna, när Parma skulle få smaka på Zlatans hunger efter nya mål kom nästa bakslag.

Några väl valda ord till domaren, rött kort.

Nu kommer Milan-supportrarna gnälla över att domaren är från Neapel och att det är förkastligt att han dömer Milan, och det kanske det är, men det hjälper inte Zlatan i det här läget. Ytterligare avstängning väntar, säkert dubbla fighter, och vad händer sen? Milan löste segern trots det röda och behåller andraplatsen i ligan. Vad som än händer under de sista omgångarna så kommer man att kunna blicka tillbaka på den bästa säsongen sedan Berlusconis dagar. Klubben kommer att förlänga med Zlatan och i höst är jag säker på att de spelar Champions League. När det stundar ett mästerskap och när jag hör om Antivirus i Gallien med bautastenar, Obelix och Asterix så känner jag dock att det har blivit en sak för mycket, till och med för Big Z.

Kanske är det dags för en tripp ner till ett romerskt spa, lite vila och hitta tillbaka till balansen? Eller balans och balans, mer koncentration och fokus på fotbollen. Allting räknas, och då menar jag inte i siffror. Vad du gör på din fritid och ditt allmänna mående kommer att påverka ditt arbete förr eller senare. Det är ett spretigt jävla flängande just nu. Inte ens tiden i Staterna med talkshows och annat kan jämföras med Zlatans senaste månader. Det hade varit en sak om hans prestationer hade varit strålande, men faktum är att Zlatan inte har varit så här dålig sedan just tiden i MLS. Han kom till Milan, han förde dem till toppen och nu krävs nästa kraftansträngning. Då håller det inte att jobba som sång- och spelman vid sidan av.

39 bast, jag har aldrig varit orolig över åldern, jag har alltid trott på Zlatan. Tills nu faktiskt. Nu känns det konstigt i magen. Jag hoppas att jag har fel.

Dela
Prenumerera

Lämna en kommentar

Meddela om
Sajna upp för Tutto's nyhetsbrev
17 Kommentarer
Nästade kommentarer
Visa alla kommentarer